Bezoek studenten HBO Technische Bedrijfskunde NHL Stenden 

Onlangs ontvingen wij 45 studenten van NHL STENDEN Hogeschool met de opleiding technische bedrijfskunde. Het bezoek was georganiseerd door het Innovatiecluster Drachten (ICD).

Onlangs ontvingen wij 45 studenten van NHL STENDEN Hogeschool met de opleiding technische bedrijfskunde. Het bezoek was georganiseerd door het Innovatiecluster Drachten (ICD). Ze bezochten op deze dag vier ICD-bedrijven: Kwantcontrols, Hytrans, Stork Turbo Blading en Ventura Systems. Deze dag stond in het teken van het thema verbeteren van processen in diverse industrieën, waar technisch bedrijfskundigen vaak in uitblinken.

Rond de middag arriveerde de groep bij Ventura waar ze na een lunch een presentatie bijwoonden van Ventura over het Configure To Order project (CTO) en een presentatie van STORK over het herontwerpen van kapotte turbinebladen. Daarna was het tijd voor een rondleiding door het bedrijf, waarbij de studenten in drie groepen een specifiek onderdeel konden ontdekken. Na elke rondleiding schoven de studenten weer door naar een nieuw onderdeel.

De feedback van de studenten was erg positief en tijdens de rondleiding stelden ze goede vragen. Deze dag bood studenten niet alleen de gelegenheid om kennis op te doen bij deze bedrijven, maar gaf hen ook de kans om belangrijke contacten te leggen en zich te oriënteren op hun toekomstige loopbaan. Met een handig uitklapbaar overzicht van alle 23 ICD-bedrijven, inclusief een QR-code die direct toegang geeft tot alle huidige stageplekken, verwachten we veel studenten terug te zien wanneer ze aan hun stages beginnen. Daarnaast was het bezoek van de studenten ook goed voor onze algemene bekendheid in de regio. 

Meer recent nieuws