Over Metaal 2000

veelzijdig
vakmanschap

Metaal 2000, gevestigd op de Marne 26 in Bolsward, is een trotse totaalleverancier in de metaalbewerkingsindustrie. Sinds de oprichting in 1994 heeft het bedrijf een stevige reputatie opgebouwd in lasersnijden, plaatbewerking, robotlassen en poedercoaten. Sinds de overname in 2021 door stadsgenoot Ventura Systems, een wereldwijde leverancier van deursystemen voor stadsbussen, levert Metaal 2000 alle hoogwaardige metalen componenten voor deze deursystemen.

Dagelijks gebruiken meer dan 45 medewerkers hun kennis en kunde om metalen componenten te produceren die voldoen aan de strenge eisen van de automotive industrie.

waar staan wij voor?

Vakmanschap

Wij zijn trots op onze expertise als totaalleverancier in de metaalbewerkingsindustrie.

Betrokkenheid

Wij zijn actief betrokkenheid bij ons werk en bij elkaar. Een cultuur van samenwerking en betrokkenheid staat bij ons centraal.

Betrouwbaarheid

Als belangrijk onderdeel van een keten nemen wij ons werk zeer serieus. Wij doen wat we beloven.

Leren & groeien

Wij stimuleren persoonlijke en professionele groei in onze veelzijdige vakgebieden.

Metaal 2000 is gespecialiseerd in lasersnijden, plaatbewerking, robotlassen en poedercoaten. Ook monteert Metaal 2000 halffabricaten voor Ventura Systems.

historie

In 1994 startte grondlegger Hayo Sternsdorff het bedrijf Metaal 2000 in Bolsward. Het bedrijf groeide snel en in 1999 verhuisde Metaal 2000 naar het huidige onderkomen op de Marne. Na het overlijden van Hayo Sternsdorff in december 2006, nam echtgenote Gineke Sternsdorff de leiding over het bedrijf op zich. Tot de overname in 2021 stond de tweede generatie in de persoon van Bart Sternsdorff, samen met directeur Jan Kok aan het roer.

ons product

Onze kernactiviteiten omvatten de productie van deurframes en aandrijf- en montagedelen voor bussen. Voor de deurframes voeren we diverse bewerkingen uit, waaronder walsen, poedercoaten en montage van aluminium profielen. Daarnaast vervaardigen we aandrijf- en montageonderdelen uit staal, roestvrij staal en aluminium, waarbij we een breed scala aan bewerkingen toepassen, zoals snijden, zagen, frezen, draaien, tappen, verzinken, lassen, poedercoaten en montage van samengestelde producten.

Metaalbewerking Metaal 2000

veelzijdig vakmanschap

Ieder deursysteem is uniek dus ook onze bewerkingen verschillen. Als ordergestuurd bedrijf met alle disciplines onder één dak, bieden we een totaaloplossing aan onze klant Ventura Systems. Dit vereist een zekere mate van complexiteit, maar ook biedt het een uitdaging en afwisseling die onze medewerkers stimuleert om het beste uit zichzelf te halen. Deze combinatie van kennis, kunde én betrokkenheid maakt dat wij met overtuiging kunnen spreken van ‘veelzijdig vakmanschap’.

Metaal 2000 in beeld

van sollicitatie tot je eerste werkdag

Heb je een leuke en passende vacature gevonden? Dan gaan wij graag met je in gesprek! Je kan solliciteren op een vacature via het sollicitatieformulier of per e-mail aan hr@venturaystems.com. Heb je liever eerst persoonlijk contact voordat je solliciteert? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met je op.

wat kan je verwachten tijdens het sollicitatieproces?

Als jij de juiste kandidaat bent, dan nodigen wij je uit voor een kennismakingsgesprek. Van tevoren vertellen wij met wie je een gesprek hebt en wat er van je wordt verwacht. Zo ervaar je geen verrassingen.

1

2

3

4

5

6

Hebben wij beide een goed gevoel na het kennismakingsgesprek? Dan plannen wij graag een vervolggesprek met een aantal collega’s van je afdeling, zodat zij, maar ook jij, de kans hebben om elkaar te ontmoeten.

Zijn er geen twijfels of vragen meer? Dan nodigen wij je graag uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek met als doel een wederzijdse goedkeuring.

Tijd om een krabbel te zetten. Je ontvangt van ons de arbeidsovereenkomst en alle benodigde papieren voor een succesvolle start.

Voordat je eerste dag begint ontvang je van ons het tijdstip dat je verwacht wordt en een inwerkschema voor de eerste weken. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Op je eerste werkdag ontvang je een welkomstpakket mét verrassing zodat jij echt goed aan de slag kunt gaan. Tevens ontvang je na een inwerkperiode met meerdere collega’s een presentatie over Ventura.

Recente vacatures bij Metaal 2000

Op dit moment zijn er geen vacatures in deze afdeling. Je kunt wel te allen tijde een open sollicitatie doen.
Afdelingen
Afdelingen
Vakgebieden