Logistiek

Logistiek omvat planning, uitvoering en beheer van goederen- en informatiestromen in supply chains.

Logistiek is binnen Ventura altijd in beweging

Letterlijk en figuurlijk. Onze deursystemen worden over de hele wereld ingezet door fabrikanten die werkzaam zijn in landen als Egypte, Polen, Vietnam of China. Administratief gezien brengt het grote uitdagingen met zich mee om iedere dag de export van onze producten in goede banen te leiden. Wij maken meestal de afspraak dat klanten onze deursystemen komen ophalen, een groot wagenpark met vrachtwagens hebben wij dan ook niet. Echter is logistiek meer dan alleen het klaarzetten van goederen.

Interne logistiek is namelijk ook een belangrijke taak voor onze collega’s die werkzaam zijn op de afdeling Logistics. Zij zijn verantwoordelijk voor de interne logistiek en het verzamelen van onderdelen die de afdeling Production nodig heeft voor de verwerking van een order. Logistics verzamelt de materialen aan de hand van de orderbon en zij zorgen ervoor dat bij de assemblage van deursystemen alle materialen aanwezig zijn. De interne en externe logistiek moet goed samenwerken om alles binnen het bedrijf vloeiend te laten verlopen.

opleidingsachtergronden

Zoek je een functie binnen het vakgebied Logistiek dan heeft het de voorkeur om een logistieke opleiding gevolgd te hebben. Het is mogelijk om vanuit een andere opleidingsachtergrond in te stromen maar veelvoorkomende opleidingsachtergronden binnen dit vakgebied zijn:
Ventura Systems Logistiek Heftruck

functies binnen het vakgebied Logistiek

taken en verantwoordelijkheden

1
Voorraadbeheer: het beheren van de juiste hoeveelheid voorraad is essentieel om aan de vraag te voldoen zonder overmatige kosten. De afdeling Logistics is verantwoordelijk voor het plannen en bijhouden van voorraadniveaus.
2
Order picking: de afdeling verzamelt onderdelen en materialen voor de assemblage van deursystemen in de productie.
3
Transport en distributie: het regelen van het transport van goederen van leveranciers naar magazijnen en van magazijnen naar klanten.
4
Magazijnbeheer: het efficiënt beheren van magazijnen is essentieel om de juiste opslag, picking en verzending van goederen te waarborgen. Dit omvat het organiseren van magazijnruimte, het opstellen van procedures voor het verwerken van goederen en het beheer van magazijnpersoneel.
5
Supply chain optimalisatie: de afdeling logistiek is verantwoordelijk voor het continu verbeteren van de supply chain-processen om kosten te verlagen, doorlooptijden te verkorten en de algehele efficiëntie te vergroten.
6
Compliance en regelgeving: logistieke afdelingen moeten voldoen aan de geldende regelgeving op het gebied van transport, douane, veiligheid en milieubescherming. Dit omvat het bijhouden van wijzigingen in wet- en regelgeving en ervoor zorgen dat de activiteiten van de afdeling in overeenstemming zijn met de wet.

kenmerken van afdeling Logistiek

Gezellig team

Binnen dit grote team is er altijd tijd voor een praatje en gezelligheid.

Samen sterker

Binnen logistiek werk je veel samen met andere afdelingen. Je hebt dus dagelijks contact met collega’s van andere afdelingen.

Wereldwijde impact

Onze producten worden ingezet over de hele wereld. Bij Logistiek is er dus veel internationale samenwerking.

Doorgroeimogelijkheden

Binnen logistiek is er veel ruimte voor ontwikkeling of afwisseling binnen functies.

Op dit moment zijn er geen openstaande vacatures. Wil je wel graag bij Ventura werken? Dan ontvangen wij graag jouw open sollicitatie!

Wil je meer weten over werken bij Ventura? Bekijk dan al onze vakgebieden of afdelingen. Daar vind je nog meer informatie en actuele vacatures.

Afdelingen
Afdelingen
Vakgebieden

Doe een open sollicatie voor Logistiek

(Vereist)
Je e-mailadres(Vereist)