Inkoop

Inkoop omvat strategisch verwerven van goederen en diensten tegen optimale kosten, waarbij leveranciersrelaties, kwaliteit, en duurzaamheid worden beheerd om de waardeketen van organisaties te versterken.

de juiste prijs, plaats, kwaliteit en tijd

Daar draait het om bij inkoop: de beschikbaarheid van onderdelen tegen de meest gunstige factoren. Binnen het vakgebied Inkoop kent Ventura drie niveaus: strategische inkoop op de afdeling Strategisch Technical Buying, operationele inkoop op de afdeling Logistics en Material Planning bij het Orderteam. Samen zorgen zij voor de beschikbaarheid van onderdelen voor onze productie op basis van het just-in-time principe. Zij toetsen de leveranciers op de KPI’s lever- en kwaliteitsprestatie. Dit is voor een order gestuurde organisatie als Ventura, waar korte doorlooptijden zijn, zeer belangrijk.

opleidingsachtergronden

Zoek je een functie binnen het vakgebied Inkoop dan zijn de opleidingsachtergronden vrij breed. Het is dus mogelijk om vanuit een andere opleidingsachtergrond in te stromen. Veelvoorkomende opleidingsachtergronden binnen dit vakgebied zijn:
Onderdelen van deursystemen Ventura Systems

functies binnen het vakgebied Inkoop

taken en verantwoordelijkheden

1
Inkoopstrategie: inkoop is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van een inkoopstrategie die aansluit bij de technologische behoeften en doelstellingen van de organisatie. Dit omvat het bepalen van de technische specificaties van de benodigde goederen of diensten.
2
Leveranciersbeheer: Het identificeren, evalueren en selecteren van leveranciers die technische producten of diensten kunnen leveren die aan de eisen van de organisatie voldoen. Dit omvat mogelijk het onderhandelen over contracten en overeenkomsten met leveranciers.
3
Kostenbeheersing: Het is de verantwoordelijkheid van de technical strategic buyer om kostenbeheersingsstrategieën te ontwikkelen en uit te voeren. Dit kan onder meer het onderhandelen over prijzen, het zoeken naar kostenbesparingsmogelijkheden en het beheren van budgetten omvatten.
4
Risicobeheer: Technologische inkoop kan gepaard gaan met specifieke risico’s, zoals veranderingen in technologie of leveringsproblemen. Inkopers moeten deze risico’s identificeren en strategieën ontwikkelen om ze te beheren.
5
Samenwerking: De rol vereist vaak nauwe samenwerking met interne afdelingen, zoals R&D, engineering, en operationele teams, om ervoor te zorgen dat de ingekochte technologische goederen of diensten naadloos in de bedrijfsprocessen passen.

kenmerken van afdeling Inkoop

Doorgroei mogelijkheden

Binnen het vakgebied kan je goed (door)groeien.

Belangrijk onderdeel

Je hebt een belangrijke rol binnen de supply chain.

Wereldwijde impact

Je werkt op internationaal niveau met leveranciers.

Op reis

Soms reis je naar leveranciers in binnen- en buitenland.

Op dit moment zijn er geen openstaande vacatures. Wil je wel graag bij Ventura werken? Dan ontvangen wij graag jouw open sollicitatie!

Wil je meer weten over werken bij Ventura? Bekijk dan al onze vakgebieden of afdelingen. Daar vind je nog meer informatie en actuele vacatures.

Afdelingen
Afdelingen
Vakgebieden

Doe een open sollicatie voor Inkoop

(Vereist)
Je e-mailadres(Vereist)