Over ons

we welcome millions of people every day

Ventura Systems is de toonaangevende producent van innovatieve deursystemen voor het stedelijk vervoer. Onze producten worden wereldwijd geleverd aan vele gerenommeerde fabrikanten van bussen, autonome voertuigen en vrachtwagens. Wij worden gedreven door een passie voor het verbeteren van de kwaliteit van stedelijk vervoer en dragen zo bij aan het creëren van veiligere, groenere en slimmere steden.

Wat klein begon, is inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijde organisatie met vestigingen in Bolsward, Duitsland, USA, Hong Kong en Australië. Inmiddels werken meer dan 275 professionals met veel enthousiasme en plezier bij Ventura Systems.

waar staan wij voor?

Samen sterk

Alleen ga je sneller, samen kom je verder. Wij verenigen kennis, kunde en ervaring van ál onze mensen.

Unieke technologie

De kern van ons bestaansrecht is technologie. Hoogstaand en vooruitstrevend. Dat maakt ons uniek.

Wereldwijde impact

Onze producten zijn wereldwijd te vinden, net als onze collega's, klanten en leveranciers.

Visie op groei

Persoonlijke groei is bij ons heel normaal. Wij groeien elke dag en onze mensen ook.

Ventura Systems HQ Kantoor

historie

Ventura werd in 1994 opgericht met niets meer dan een innovatief idee en veel ambitie. De naam van Ventura komt deels van het aangaan van een nieuw avontuur (adventure) en het Spaanse ‘(a la buena) ventura’ oftewel (op goed) geluk. Ventura vond zijn oorsprong in Bolsward en het hoofdkantoor bevindt zich daar nog steeds. Inmiddels vind je onze producten over de hele wereld.

ons product

Wij produceren automatische deursystemen voor voertuigen zoals bussen, trucks en autonome voertuigen. Deze zorgen ervoor dat passagiers veilig kunnen in- en uitstappen en dat vervoerders kunnen rekenen op een betrouwbaar deursysteem. Een compleet deursysteem bestaat uit een mechanisme, deurbladen en een installatie kit. Een perfecte combinatie van hardware en software, die de kwaliteit van het voertuig verbeterd.

onze markten

Onze deursystemen vind je over de hele wereld in bussen, trucks en autonome voertuigen. De kans is groot dat je tijdens een city trip ons product kan spotten. Wij zijn namelijk marktleider en werken samen met de grootste OEM’s in de wereld. Onze markten hebben één ding gemeen, ze vallen allemaal onder stedelijk (personen) vervoer. Dat is waar onze deursystemen het beste tot hun recht komen: steden met veel passagiers en bedrijvigheid.

Ventura in beeld

wat hebben wij te bieden?

Werken doe je niet alleen voor je plezier. Wij sommen de belangrijkste arbeidsvoorwaarden voor je op:

CAO MetalElektro

Ijzersterke CAO met goed salaris en pensioen. Het biedt duidelijkheid, zekerheid en gelijkheid.

8 weken vrij per jaar

O.b.v. 40 uren heb je recht op 27 vakantiedagen + 13 ADV dagen. Zo kan je privé en werk goed combineren.

Flexibele werktijden

Op kantoor start en vertrek je tussen 7.30 – 9.00 en 16:30 – 18.00. Eerder of later beginnen? Geen probleem.

Ruimte voor thuiswerken

Afhankelijk van je functie kan je flexibeler werken door kantoordagen te combineren met thuiswerken.

Focus op ontwikkeling

Wil jij je kennis vergroten of een andere taal leren? Wij helpen je. Ook als je niet meer goed op je plek zit.

Aanwezigheidsbonus

Neem je geen ziekteverlof op? Dan belonen wij je met een bonus van €500,- netto per jaar.

Gezelligheid

Met het bedrijf of binnen je team organiseren wij diverse uitjes; beurzen, BBQ's, borrels, noem maar op!

Gratis fruit

Elke week kan je gratis fruit pakken. Compenseer je mooi de maandelijkse trakatie die vaak wat minder gezond is.

Ventura Aid

Elk jaar mag jij €250,- doneren aan een goed doel naar keuze. Zo dragen wij samen bij aan een betere wereld.

van sollicitatie tot je eerste werkdag

Heb je een leuke en passende vacature gevonden? Dan gaan wij graag met je in gesprek! Je kan solliciteren op een vacature via het sollicitatieformulier of per e-mail aan hr@venturaystems.com. Heb je liever eerst persoonlijk contact voordat je solliciteert? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met je op.

wat kan je verwachten tijdens het sollicitatieproces?

Als jij de juiste kandidaat bent, dan nodigen wij je uit voor een kennismakingsgesprek. Van tevoren vertellen wij met wie je een gesprek hebt en wat er van je wordt verwacht. Zo ervaar je geen verrassingen.

1

2

3

4

5

6

Hebben wij beide een goed gevoel na het kennismakingsgesprek? Dan plannen wij graag een vervolggesprek met een aantal collega’s van je afdeling, zodat zij, maar ook jij, de kans hebben om elkaar te ontmoeten.

Zijn er geen twijfels of vragen meer? Dan nodigen wij je graag uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek met als doel een wederzijdse goedkeuring.

Tijd om een krabbel te zetten. Je ontvangt van ons de arbeidsovereenkomst en alle benodigde papieren voor een succesvolle start.

Voordat je eerste dag begint ontvang je van ons het tijdstip dat je verwacht wordt en een inwerkschema voor de eerste weken. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Op je eerste werkdag ontvang je een welkomstpakket mét verrassing zodat jij echt goed aan de slag kunt gaan. Tevens ontvang je na een inwerkperiode met meerdere collega’s een presentatie over Ventura.

Afdelingen
Afdelingen
Vakgebieden